"Do not pray for easy lives but pray to be stronger."
John F. Kennedy

07 December 2012

In loving memory...

Tajuk post macam sesuatu ajer kan tapi boleh pakai kot tajuknya tuh ;))

Kalau anda sememangnya mengikuti blog saya tentu pernah terbaca post tentang Mommy Cat & Kittens for Adoption kan? Walaupun mereka semua dah diberikan kepada orang lain namun alhamdulillah Ma baru mereka sangat baik. Sentiasa tak lupa updet saya perkembangan budak² tuh semua.

Lebih kurang sebulan selepas berpindah ke rumah baru, Cola selamat melahirkan lima ekor anak kucing yang sangat comel. Kira nih anak² Cola & Coca batch kedua. Saya pun tak tahu masa Cola pindah dia dah bunting. Sayangnya beberapa hari selepas melahirkan, dua daripada anak Cola tak dapat diselamatkan :( Anak² yang selamat pulak cecomel belaka jenis bulu panjang sebijik ikut macam Cola.

Muka Marco masuk front page majalah MIDI :) Hensem sangat Marco sekarang nih.

Eh eh muka Owen pun ada walaupun bukan front page :)

Wajah terakhir Teja. Tak lama lepas tinggal di rumah baru, Teja sakit dan tak dapat diselamatkan. RIP sayang :'(

Gambar Xander tiada di dalam simpanan sekarang nih makanya tak dapatlah saya nak uplod :(

Alhamdulillah saya dapat rasakan budak² tuh semua bahagia tinggal di rumah baru. Mereka ada ramai kawan. Khabarnya Marco & Owen dari sehari ke sehari semakin gedebab! Cola pula dengarnya dah bunting lagi untuk kali ketiga *yang pasti kali nih bukan anak² dengan Coca sob sob*

Semoga Allah melindungi budak² tuh semua serta merahmati Ma baru mereka. Amin.

< ------- >

In Loving Memory - Alter Bridge

Thanks for all you've done
I've missed you for so long
I can't believe you're gone
You still live in me
I feel you in the wind
You guide me constantly

I've never knew what it was to be alone, no
Cause you were always there for me
You were always there waiting
And i'll come home and I miss your face so
Smiling down on me
I close my eyes to see

And I know, you're a part of me
And it's your song that sets me free
I sing it while I feel I can't hold on
I sing tonight cause it comforts me

I carry the things that remind me of you
In loving memory of
The one that was so true
Your were as kind as you could be
And even though you're gone
You still mean the world to me

I've never knew what it was to be alone, no
Cause you were always there for me
You were always there waiting
But now I come home and it's not the same, no
It feels empty and alone
I can't believe you're gone

And I know, you're a part of me
And it's your song that sets me free
I sing it while I feel I can't hold on
I sing tonight cause it comforts me

I'm glad he set you free from sorrow
I'll still love you more tomorrow
And you will be here with me still

And what you did you did with feeling
And You always found the meaning
And you always will
And you always will
And you always will

No comments: